Wat maakt een goede bruiloft cateraars

Wijnproeverij Rotterdam

Om wijn te kunnen proeven moeten er twee glazen op tafel worden gezet. Het wijnglas wordt bij de steel vastgehouden. De termen voor wijnproeven zijn als volgt:

1) Een “New Wine Vegetable Engagement” (ook wel een “Chicken Engagement” genoemd) is een traditioneel Shiva huwelijk, waarbij het paar dat een kind moet verwekken ook vegetarisch moet eten om het op te voeden (natuurlijk is deze optie beschikbaar voor zowel Hindoeïstische als Moslim ceremoniële gelegenheden).

2) Een niet-vleesverbintenis is een auoer (of omegaer) waarbij het paar dat een kind zal verwekken, geen vlees mag consumeren.

3) Een Raw Engagement is een huwelijk dat erkend wordt door een kashrut- of koosjer-certificaat waarbij de partijen vrij van verboden mengsels worden verklaard. Deze kashrut-controle moest enkel door een zogenaamde “voedingsspecialist” gedaan worden. Echter, een professionele vegetariër (zoals ikzelf) kan deze certificering beschikbaar maken voor het publiek.

4) Diner met volledige gangen: in tegenstelling tot de andere verlovingen, is er geen voorafgaand eten vereist. Dit betekent dat de bruiloft een volledig gangendiner moet zijn, met zowel vlees als vegetarisch.

5) Alcohol: Hoewel niet verplicht, beschouwen velen een wijn- en alcoholproeverij als een taboe. Dit wordt niet als gepast beschouwd, omdat een kashrut-rechter de functie niet zal uitvoeren, tenzij hij/zij bevriend is geweest met het echtpaar dat bij dit evenement betrokken is.

6) Muffins: Hoewel het strikt genomen geen volledige gangenmaaltijd is, worden muffins vaak beschouwd als een onderdeel van een huwelijksreceptie. Een bruiloftsmuffin kan op de huwelijkstafel staan, of een vriend of familielid kan er een meebrengen als hij of zij nog niet getrouwd is.

7) Canapés: Velen denken aan canapés als een lichtere evenement optie, maar dit kan extreem duur zijn. Een volledige maaltijd bevat vaak minstens 3 of 4 hapjes, wat leidt tot de vraag: wat maakt een hapje een hapje? Een goed voorbeeld is het kaaskoekje dat vaak wordt geserveerd. De kosten hiervan zijn doorgaans afhankelijk van het aantal gasten.

8) Stijl van eten: Hoewel verschillende bruiloften vaak een thema zullen hebben, zoals Italiaans, Grieks, Chinees, enz., brengen sommige koppels, met name liefhebbers, dit naar een ander niveau. Stel je een Mexicaanse bruiloft voor met Cajun vleeswaren en Texas BBQ. Sommige bruiden en bruidegoms zullen veel vragen hebben. De beste weddenschap is om een lokale gastronomische chef-kok voorgesteld. U kunt ook naar een weekend brunch met een Europees opgeleide chef-kok.

9) Kinderen: Het is typisch een familieaangelegenheid op de meeste bruiloften, daarom wil je er misschien een leuke, gewaagde gebeurtenis van maken. Een van de beste ideeën is om een spel voor de kinderen te voorzien. Dit kan zoiets zijn als een Pindakaas en Marmelade Spel. Andere mogelijke spellen zijn Auto pinda en Twizzlers. Kinderen zijn vaak zeer verbaasd over verjaardagsfeestje spelletjes.

10) Eten: Vergeet het beste deel niet; je hoeft niet te koken. De bruidstaart wordt vaker wel dan niet gemaakt door het cateringbedrijf. Dit is een goed moment om er zeker van te zijn dat de persoon die het eten serveert geen achtergrond in koken heeft. Typisch, de persoon die gespecialiseerd is in bruiloft eten zal een “gecertificeerde chef-kok” worden genoemd. Wees er zeker van om te bevestigen of ze gecertificeerd zijn.

Lees meer:
Wijnadviseur
Vinoloog

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *