Hoe zorg je voor je tanden?

Tandpasta houder

Wanneer een tandenpasta houder goed wordt onderhouden, kan hij 3 tot 10 maanden meegaan. Daarna moet u hem elke 3 tot 4 maanden vervangen door een nieuwe tandenborstel (afhankelijk van het type tandenborstel dat u gebruikt). De gemiddelde prijs van een nieuwe tandenborstel is $4,50 en het reinigen van de borstelharen van een handtandenborstel kost slechts $1,50.

Het reinigen van de borstelharen van een handtandenborstel is niet moeilijk en vereist geen speciale reinigingstechnieken. U hoeft alleen maar de borstelharen zo schoon mogelijk te maken en dat kunt u doen door ze af te spoelen met water en spuug indien nodig. Als het gaat om de soorten tandenborstels die u kunt gebruiken, is de goede oude handtandenborstel nog steeds de beste manier. Het probleem is dat vanwege de kosten, niet veel mensen het zich kunnen veroorloven om het eens echt te proberen. Dus gebruiken mensen de elektrische tandenborstel of kopen ze een aantal wegwerptandenborstelsets om hun tanden schoon en witter te houden.

Tandheelkunde houdt zich al eeuwen bezig met de gezondheid en hygiëne van het gebit. Er is geen mens die niet één tot twee uur per keer naar de tandarts gaat. Dit is om het gebit te laten controleren en om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn voordat ze erger worden. Als je één keer per jaar op controle gaat, kun je heel andere problemen hebben dan iemand die twee keer per jaar dezelfde controle heeft gehad.

Als u gevoelige tanden en gevoelig tandvlees hebt, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat onderzoeken. Er zijn een aantal dingen die met uw tanden en tandvlees kunnen gebeuren als u ze niet goed verzorgt en de eerste plaats waar u terecht kunt is uw tandarts. De mondhygiënist zal uw gebit en tandvlees goed bekijken en ervoor zorgen dat alles er gezond uitziet. Afhankelijk van het probleem kunt u een goed gezond of ongezond uitziende tand of tandvlees hebben. De tandarts zal u dan doorverwijzen naar een parodontoloog die gespecialiseerd is in de verzorging van uw tandvlees en tanden.

Lees meer:
Tandpasta dispenser
Automatische tandpasta dispenser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *