Hoe bouw je je eigen sup

Sup verhuur

De meesten van u kunnen zich herinneren dat u jong genoeg was om te lopen, maar uw lange ledematen niet precies zijwaarts en achterwaarts kon manoeuvreren. Nu kun je met gemak op een SUP springen, balanceren en draaien op je board in het water. Het gaat meer om balans, souplesse en soms acrobatisch lopen dan om het eigenlijke peddelen.

Het board zelf kan veelzijdigheid bieden of juist beperken, afhankelijk van hoe je het gebruikt. Een grote, zachte Premier 10 betekent een volledig nat stuk en kan worden gebruikt voor licht peddelen, zachtjes in de zon peddelen, basis cruisen/surfen of zowat elke soort sport die je maar kunt bedenken. Als je een snelle, slankere wilt, probeer dan een zwaardere. Kies iets dat 12-15 centimeter hoger is dan het board zelf. Ze hebben hun voordelen en ze moeten gewaxt en onderhouden worden, maar met een goede kit zijn ze gemakkelijk te waxen en tegelijkertijd met een paar basis onderhoudstips goed binnen handbereik.

De lengte en de vorm geven u ook een goed gevoel voor evenwicht en uw eigen persoonlijke stijl, en stellen u in staat u uit te drukken door krullen, plannen, zwemstijl, golfslag, enz.

Je hebt geen vis om te landen als je op het water bent, dus is het ook belangrijk om te kunnen staan en zelf te peddelen. Om te leren staan, knielt u eerst en zodra u kunt peddelen, tilt u uw bovenlichaam en benen op. Als je eenmaal je evenwicht hebt (je moet in een semi-keen of plié positie gaan voor de gemakkelijkste Republiek, met je knieën in een hoek van 90 graden en je enkels gelijk met je schouders) dan ben je klaar om die scherpe bochten te proberen.

Een aantal mensen kan een SUP ook betrouwbaarder vinden als hij een skeg heeft, een grote vin of iets anders dat de vlucht van de golf diversifieert. Het kan zijn dat zij er meer gevoel voor hebben dan jij als je een skeg hebt, maar aangezien ze allemaal hetzelfde werken, met welke je ook gaat, zou je je ergens gelukkig mee moeten voelen.

Je kunt ook leren een leiband te gebruiken die je aan het board vastmaakt of die je gewoon kunt kopen. Hiermee kun je het board stoppen, of je gewoon vasthouden en het board je ergens naartoe laten brengen. Je wilt je peddel niet op het slechtste moment laten vallen!

U kunt ook een staart krijgen die, met de punt gebogen, u helpt manoeuvreren in het water, dit geeft u een beetje extra hoogte en stelt u in staat om de rest van het vaartuig met u mee te nemen, of gebruik de opgevouwen en in de opbergtas opgeborgen.

Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om hun eigen SUP te bouwen. Dit kan een beetje langer duren dan het zelf ontwerpen en een paar meer stappen, maar het eindresultaat is veel beter dan het gebruik van een kit. U kunt instructies krijgen over het bouwen van uw eigen van de bronnen hieronder. Enkele dingen die u moet onthouden zijn dat het terras goedgekeurd moet zijn en dat de tribune compatibel moet zijn met het terras, anders kunt u het niet gebruiken; de tribune moet luchtdicht zijn; voor de bouwplaats mag alleen schuurpapier worden gebruikt en het is zeer belangrijk dat u plaatselijk cement en schroeven gebruikt voor de steunen, de voet en de bodemstaven. Gebruik geen schroeven die bij de kit zijn geleverd, deze schroeven zijn niet toegestaan bij de bouw en zullen de stand beschadigen.

Lees meer:
Bedrijfsfeest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *