Fysiotherapeut

Fysiotherapie Soest

Wanneer u de fysiotherapeut bezoekt voor een massage, zijn de primaire doelen van de fysiotherapeut het versterken en verstevigen van de grote spieren van het lichaam (deltaspier, biceps, quadriceps, hamstrings, onderrug, etc) en het corrigeren van de lichaamshouding. Door dit te doen zal uw vermogen om te slapen verbeteren, en zal pijn in rust verminderen.

Een fysiotherapeut kan bijvoorbeeld beginnen met een droge Shake Weight, waaraan een lichte knedende beweging wordt toegevoegd. Dit kan gevolgd worden door het toepassen van een lichte mechanische trekbeweging. Dit alles moet worden gedaan op een langzame, zachte en ritmische manier, zodat u niet krachtdadig bent en u niet gaat zweten. Het belangrijkste doel van de fysiotherapeut is een basis voor uw spieren te creëren, zodat u uw gewrichten en spieren correct kunt positioneren, zodat u letsel kunt voorkomen en uw dagelijkse activiteiten met succes en pijnloos kunt uitvoeren.

Na afloop van een sessie kan de fysiotherapeut uw lichaam masseren met bepaalde technieken die hij of zij tijdens de sessie heeft geleerd. Het doel van deze massage is het lichaam te stimuleren om de bloeddoorstroming te vergroten en gifstoffen die zich in uw spieren kunnen bevinden, vrij te laten. Dit bevordert een meer energieke en gezonde staat van zijn.

De fysiotherapeut zal ook gebruik maken van beweging en stretching om kracht en flexibiliteit in uw gewrichten te bevorderen. Dit helpt te genezen wat “slijtage” of “wear and tear” wordt genoemd als de spieren, gewrichten en ligamenten van uw lichaam worden “uitgerekt” als gevolg van uw trainingen en activiteiten.

Bij uw volgende bezoek aan de fysiotherapeut zal u een aantal rekoefeningen en oefeningen worden geleerd die u thuis kunt doen. Deze rek- en strekoefeningen zijn specifiek voor uw revalidatie en worden om de dag voor uw training gedaan.

Fysiotherapie is een bewezen behandeling voor veel blessures van het bewegingsapparaat. En omdat fysiotherapie “het wassen van uw lichaam” is, zult u niet alleen resultaat zien, maar ook vrijwel onmiddellijk resultaat voelen.

Lees meer:
Dry needling in Soest 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *