Een fotohokje kiezen

photobooth

Je mag kiezen welke foto je neemt. Als er veel over mij zijn, kies ik misschien die foto als eerste. Ik zal mijn armen wijd open doen met een ‘dit nummer is van jou’ vibe. En dan zullen mijn vrienden naar alle foto’s kijken.

Het photobooth effect begint zich te ontvouwen. Er zijn zeer vreemde acties gaande. De menigte wordt hilarisch. En in een oogwenk, weten je vrienden dat je alles kan. Ze kunnen je “opvrolijken”. Of ze kunnen zichzelf oplichten, dan de armen van anderen, dan je benen. Andere mensen proberen ook op te lichten. En zie je waar we naartoe gaan? Wat staat ons te wachten? Wat is een fotohokje? Een fotohokje is een machine met een ingebouwd scherm, een camera en fotolijsten. De vloer van de studio is bekleed met plastic stoelen, ook hier zijn veel verschillende lijmpatronen beschikbaar. De foto’s worden genomen op een roze achtergrond die wordt verduisterd. Een computer of timer bepaalt de snelheid waarmee de foto’s worden genomen. Op de foto na de eerste foto wordt de snelheid opgevoerd tot hij zo snel wordt dat er meer dan 8 foto’s in een minuut worden genomen. Als de timer van de camera zo snel is dat het onmogelijk wordt om nog meer foto’s te nemen, dan wordt de foto overgeslagen. De fotografische platen worden op een rooster gelegd en in een ingewikkelde structuur geplaatst. Er is speciale fotoapparatuur waarmee een fotograaf zijn laserstralen en camera zo kan uitzenden dat het lijkt alsof ze van één enkele fotoplaat afkomstig zijn. Een van de moeilijkste aspecten van deze opstelling is dat de tijdslimiet niet één uur is, maar één minuut.

De fotoplaten worden op de tafel voor de spiegel van het scherm gelegd en worden bewogen, waarbij ze enigszins op de door de fotograaf gefotografeerde actrice worden gericht. Ze worden geplaatst en het photobooth effect vindt keer op keer plaats. Er is voortdurend beweging. Uniek aan sommige fotohokjes is dat er een fotografie-effect kan worden gecreëerd, een speciale methode waarbij platen, overgebleven foto’s en video’s kunnen worden samengevoegd. De samengestelde en bewerkte foto’s worden vervolgens naar vele verschillende afstanden in de bevolking gestraald. Op die manier kan de film worden gemaakt van ongebruikte film. Het uiteindelijke eindresultaat is er een die bijna op het origineel lijkt. De hele voorstelling kan naar believen worden geproduceerd. Wat een fotografiesysteem u geeft, zijn de beelden die alleen bestaan in de ogen van wezens die zo worden gerespecteerd. Dit is iets wat helemaal aan het einde van de maatschappij staat. Mijn ervaring met een fotohokje zal heel anders zijn dan de jouwe.

Dat betekent, het is heel anders dan wat iemand anders zou hebben met een fotohokje. Ik weet dat ik zal lijken op de foto’s die andere mensen genomen hebben. Maar na een tijdje begin ik ook een beetje op hen te lijken. Ik heb nog nooit een ‘type’ gehad. Sommige mensen hebben hun foto op hun computerscherm en regelen hun eigen tijd, anderen regelen de tijd voor anderen. Sommigen laten mensen op hen los, anderen spannen zich in voor de camera. Sommigen hebben een strak schema en schieten in een oogwenk, anderen zweten kogels, proberen bepaalde instellingen precies goed te krijgen. De meesten werken met compatibele fotografiesystemen en uiteindelijk komt alles er precies zo uit te zien als zij dat willen. Zo niet, vraag hen dan gewoon waarom en ze zouden geen idee hebben waarom dat niet zou kunnen zijn waar ze het over hebben. Soorten fotohokjes Hoe beslissen we of het fotohokje dat we willen, voor ons op maat moet worden gemaakt? Eerst beslissen we wat voor fotografiesysteem we willen, dat kan LED zijn, een Polaroid of een Polaroid/LED-combinatie. Dit zal dan onder andere bepalen welke camera en tijdinstelling we willen. De camera’s worden individueel gemaakt en soms worden nieuwe camera’s gebruikt om het effect te maximaliseren. Nieuwe apparatuur betekent ook nieuwe creativiteit bij het ontwerpen van de cabines. Het internet en winkels zoals Pro Dreamers zijn een materiaal voor fotobiografie en zowat alles wat je maar kunt bedenken kan per post worden besteld. Een nieuwe fotografiedienst volgt dan snel om aan je wensen te voldoen, van wat je thuis zou hebben gehad, tot wat een fotograaf uit New York zou doen voor die in Miami. In plaats van de cabine te “lenen”, kopen zij gewoon de auto-opnames of brengen de nodige wijzigingen aan en plannen de cabines zo.

Lees meer:
photobooth huren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *