Coachen voor het betere

Coach Almere

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd als A Coach on the Meta sibling unatt Special anything But sports and more voor het geval u op zoek bent naar een paar woorden om coaching en de hele coaching business samen te vatten of uit te leggen. Coaching is een alternatief voor management. We kunnen ons voorstellen dat er een geordend systeem is, een structuur, duidelijk opgebouwd en weten hoe coaching het volgende doet:

– De kwaliteit van het leiderschap benadrukken,- Het werk sturen en motiveren,- De vaste inzet flexibel ondersteunen.

Het gaat er niet om iemand weer in de voorraden te stoppen, of in de schijnwerpers te zetten, of het commando te voeren, of 24/7 te overvragen. Het kan ook worden omschreven als een succesvolle weg die de cliënt leidt naar activiteitenplanning en het gebruik van persoonlijke vaardigheden om zich te verbeteren. Het biedt een evenwichtige strategie voor zowel privé als openbaar leven. Men kan zeggen dat coaching niet alleen een zaak is voor sport en sportmensen, het kan voor sommigen de hoofdzaak zijn van leiderschapstraining en managementvoorbereiding en voor anderen de hoofdzaak van klantgerichtheid en opleiding. Ik zal een paar voorbeelden hiervan bespreken. Daarna een algemene opmerking over de waarde van coaching. Daarna zal ik wijzen op enkele ontbrekende schakels en leemten.

Sommige van mijn eigen cliënten hebben me verteld dat ze het hebben geprobeerd, of erover hebben nagedacht het te proberen. Ze zijn allemaal verbaasd over de resultaten en de verruiming van kansen en mogelijkheden. Dus wat is coaching?

Ik ga op stap met een groep vertegenwoordigers van een grote onderneming die geïnteresseerd zijn in de hierboven vermelde onderwerpen. We ontmoeten elkaar een paar keer in de loop van een week. Ik ontmoet een coach voor drie afzonderlijke sessies. Het belangrijkste doel is om de stress die de bedrijven ondervinden te beoordelen. In sommige gevallen is er een conflict tussen de leidinggevenden van het bedrijf en de klanten. In sommige gevallen is er een openlijk gebrek aan leiderschap of slecht leiderschap. Tenslotte identificeren we een aantal dat ex aspirant ondraaglijk is om er te zijn. Dit zijn groepen die ik als pijnlijk beschouw.

In deze gevallen probeer ik me te concentreren op wat voor soort coaching het beste is. Sommige executive coaches proberen mij uit te drukken dat zij coaches zijn voor anderen. Ik beschouw hun diensten als noodzakelijk. Een van mijn senior executive cliënten zei toen ik hem ontmoette dat hij niet langer kon werken “zonder gecoacht te worden”

Coaching is een investering van tijd. Het is geen eenmalige uitgave. Het kan een paar keer kopen/krijgen zijn. Vaak is het een paar keer. Het zal opbouwen in de tijd

Coaching stelt ons in staat om het basisproces te doen en alle inspanningen die we moeten doen om de helderheid in onze geest te scheppen over wat het is dat we willen bereiken. Dit maakt ons meer gefocust, enthousiast en gemotiveerd om de gewenste carrière voor ons te creëren. Wat meer is, is dat we onze werkeffectiviteit verbeteren. Onze werkplek ten goede veranderen is onze “bergbeklimming”.

Coachen maakt ons meer bewust van het uitzicht om ons heen. Coaching Kung moet overal. Het stelt ons in staat om comfortabel te blijven met onszelf. Het helpt om hen te transformeren en te groeien in onze toekomst.

Het aanwervings- en pre-aanwervingsproces is een proces. Coaching kan in dit proces van vitaal belang zijn. De meeste organisaties hebben een Core Values Statement van waar zij hun focus op houden. Veel executive coaches komen hiervoor in contact met hun medewerkers en senior management teams. Ik heb veel banen gehad en ik ken de impact van hun impact in succesvol, traag, of mislukt.

Mensen zijn de enige hulpbron in elke organisatie. Geen carbon is uitgevonden om dit te veranderen. Is coachen een beetje zoals wij niet genoeg aandacht geven aan ons eigen lichaam? Het is door de sportpsychologie dat we niet genoeg aandacht besteden aan de waarde van het investeren van onze tijd, energie en dollars in de persoonlijke ontwikkeling van hun loopbaan. De zoektocht naar leiderschap in een organisatie is vaak het resultaat van jarenlange studie van mensen en hun werkethiek, hun sociale vaardigheden, hun communicatiestijlen en hun fysieke en technische vaardigheden. Mensen zijn de beste investering. Het probleem is dat onze prestaties toenemen met de eb van uw voorraad. Zonder de intermitterende en dagelijkse eis van training voor alles op het voetbalveld, wordt therifice in zelfverantwoordelijkheid de norm en raken de high achievers gedesoriënteerd in hun kerncompetenties. Ze schrikken terug voor de vraag, de vraag naar baanvastheid, de vraag naar leiderschap en verantwoording.

Veel niet-leiders voor hen, geloofden dat deze vaardigheden belangrijk waren en hadden het vermogen om goede coaches te zijn, maar het beroep is nu dood. Het is omdat we het coachen hebben verwaarloosd voor die vaardigheden zoals diëten, slapen, dagelijkse tijdschriften lezen, Freud wissen, onze geest verzorgen, de dag voor de wedstrijd waarop we onze dag hebben gepland. Het is omdat we de interesse verloren in het beoefenen van ons dagelijks management.

Lees meer:
Spirituele begeleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *